laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalflapjes met mozzarella en tomaat
  ingrediënten:
   
  • 4 platgeklopte kalfslapjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 1 sjalot
  • tomaten
  • 2 teentjes look
  • 1 takje tijm
  • een snuifje suiker
  • 1 bol mozzarellakaas
  • 20 gr gemalen parmezaanse kaas
  • peper en zout
  bereiding:
    - Snijd elk kalfslapje in twee, peper en zout de lapjes. Zet een pan op het vuur met een lepel olijfolie erin en laat er een klontje boter in uitsmelten, bak het vlees op een hoog vuur gedurende 30 seconden per kant en leg apart.
- Laat de fijngehakte sjalot aanfruiten in wat olijfolie in een pannetje, voeg dan de geperste look toe en laat dan nog eventjes verder bakken, voeg de in stukken gesneden tomaten toe en kruid met tijm en suiker, laat de tomaten op een hoog vuur al hun vocht verliezen (een kwartiertje) .
- Leg de kalfslapjes naast elkaar in een geoliede platte schotel, bedek het vlees met de tomatensaus en leg op elk lapje een dun schijfje mozzarella, bestrooien met gemalen parmezaan en onder de hete grill schuiven.
- Serveren met een goede risotto met groenten, gebakken aardappelen of pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats