laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ossobuco
  ingrediënten:
   
  • 4 schijven kalfsschenkel met mergpijp van +/- 300 gr per stuk
  • een schaaltje bloem
  • 4 el olijfolie
  • 3 wortels
  • 1 grote ui
  • 2 staven prei
  • 4 tomaten
  • peper en zout
  • 2 dl droge wittewijn
  • 2 dl bruine bouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 teentje look
  • 1 citroen
  bereiding:
    - Kruid de schijven vlees met peper en zout en wentel ze in de bloem.
- Kleur ze in een platte pot in warme olijfolie.
- Snijd de groenten (wortel, prei, ui) in grote, gelijke stukken.
- Laat die eventjes meestoven in de pot als het vlees gekleurd is.
- Plet het teentje look.
- Doe tijm, laurier en het geplette teentje look bij het vlees.
- Pel de tomaten, snij ze in vieren en haal de pitten eruit.
- Wrijf de pitten en het vruchtvlees van de tomaten door een fijne zeef, ovet het vlees.
- Giet er de droge witte wijn bij en laat koken, daarna gaat de bouillon erbij tot vlees en groenten onderstaan.
- Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuur of in de oven pruttelen, reken op zeker 1 uur.
- Was en schil de citroen met een dunschiller en snijd 1/4 van de dunne schillen in heel fijne reepjes, ontdoe de citroen van de witte schil en snijd hem in plakjes.
- Haal het deksel van de pot, voeg tomaat, schijfjes citroen en reepjes schil bij de ingredi?nten en kruid met peper en zout.
- Zet het deksel opnieuw op de pot en laat minstens 30 minuten gaar worden.
- Test de gaarheid van het vlees na een uurtje.
- Dien dit gerecht op met rijst, pasta of aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats