laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamscurry met amandelen
  ingrediënten:
   
  • 1 grote ui
  • 500 gr. lamsbout zonder been
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel bloem
  • 1 dl. biogarde roer
  • 1 pot kormasaus (350 gr., Uncle Ben's)
  • 1/4 zakje verse koriander (1 15 gr.)
  • 25 gr. amandelschaafsel
  bereiding:
    - Snipper de ui fijn en snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui +/- 2 min. zachtjes. Bak het vlees +/- 3 min. mee. Roer ondertussen de bloem door de biogarde roer. Voeg de kormasaus en de biogarde roer aan het vlees toe en roer goed. Laat het vlees afgedekt in +/- 15 min. zachtjes gaar sudderen.
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
- Knip de koriander fijn en roer de helft van het amandelschaafsel en de koriander door de curry. Strooi de rest van het schaafsel erover.
- Serveren met basmatirijst en komkommersla.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats