laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Weense rosbief
  ingrediënten:
   
  • 800 g rosbief
  • 4 uien
  • 2 eetlepels reuzel
  • 5 g bloem (tarwebloem)
  • 0.5 eetlepels kappertjes
  • 2 cl frambozenazijn
  • 0.4 dl wijn (wit/droog)
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout
  bereiding:
    - Het vlees kruiden met zout en peper.
- De ui schillen en fijnsnipperen.
- De helft van de reuzel in een braadslee verhitten en het vlees in 1 minuut snel aanbraden. In een voorverwarmde oven van 250 graden 10 minuten laten braden.
- De uien in de rest van de reuzel laten smoren. Bestuiven met bloem en kruiden met paprikapoeder en zout.
- De rosbief uit de braadslee nemen, het bakvet weggieten en de kappertjes in de pan doen. Deglaceren met frambozenazijn, de wijn erdoor roeren en aan de kook brengen.
- De rosbief in plakken snijden en verdelen over warme borden. Overgieten met de saus en de uien erop scheppen. Dadelijk opdienen en serveren met gestoomde aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats