laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kervelroomsoep
  ingrediënten:
   
  • 50 g kervel
  • 35 g boter
  • 35 g bloem
  • 1 liter water
  • 1 rundsbouillonblokje
  • 1 eierdooier
  • 1/2 dl room of volle melk
  • peper en zout
  bereiding:
    - Kervel reinigen, wassen en in stukken snijden van ongeveer 5 mm.
Laat de boter smelten.
- Bloem, kervel, water en bouillonblokje toevoegen, kookpan niet sluiten (om de kervel zijn groene kleur te bewaren) en alles aan de kook brengen; vuur matigen en zachtjes laten gaar koken.
- Proeven, op smaak brengen en goed warm opdienen.
- Net voor het opdienen de eierdooier en de room opkloppen in een kom, er de kokende soep bijvoegen en even goed roeren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats