|
|
|
Poacher's pi |
|
ingrediënten: |
|
|
- 375 gr bladerdeeg
- 1 el Engelse mosterd
- 1 ei om te doreren[color=blue:8d50e9a5a7]
- **Voor de vulling:[/color:8d50e9a5a7]
- 175 gr gerookte ham, in stukjes
- 125 gr rundergehakt
- 125 gr gekookte kipfilet, in stukjes
- 125 gr champignons, fijngesneden
- 1 thl verse tijm
- zwarte peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Steek 12 ronde plakjes uit het deeg, vermeng de ham met het gehakt, de kipfilet en de champignons,kruid met tijm, peper en zout. Verdeel de vulling in 6 gelijke porties, bestrijk 6 deegplakjes met mosterd, leg er de vulling op, dek af met een deegplakje en druk de randen goed samen en kerf ze eventueel wat in met een mesje.
- Leg de pasteitjes op bakpapier op de bakplaat, doreer ze met losgeklopt ei, bak ze 15 minuten op 200°C en dan nog 15 tot 20 minuten op 180°C, dek ze eventueel af met bakpapier als ze te snel zouden kleuren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|