laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 quiche met bloemkool en broccoli
  ingrediënten:
   
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram bloemkool, verdeeld in kleine roosjes
  • 250 gram broccoli, verdeeld in kleine roosjes
  • 200 gram jonge kruidenkaas, aan een stuk
  • 4 el zonnebloempitten
  • 1 flinke eetlepel maizena
  • 1/4 liter slagroom
  • 3 eieren
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 tl kerrie
  bereiding:
    Voorbereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze op elkaar, rol ze uit tot een ronde lap en bekleed er de ingevette taartvorm mee. Druk het deeg in de randen goed aan, snijd het teveel aan deeg langs de vorm af (dat gaat het makkelijkst door er met de deegrol over te gaan) en zet de vorm tot hij wordt gevuld in de koelkast.
Blancheer de bloemkoolroosjes en de broccoli 3 minuten in kokend water met zout, giet af, laat onder de koude kraan schrikken en uitlekken. Snijd de kaas in blokjes.

Bereiding:
Verwarm de oven met de bakplaat erin voor op 220 graden Celsius. Verdeel de bloemkool, de broccoli, de kaas en de zonnebloempitten over de deegbodem. Doe de maizena in een kom en roer aan met de slagroom. Voeg de eieren, wat zout en peper en de kerrie toe en klop het mengsel los. Giet het in de taartvorm. Zet de taart op de hete bakplaat in de voorverwarmde oven en schakel de oventemperatuur terug naar 180 graden Celsius. Bak de taart in 35 tot 45 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm of lauwwarm en geef er, als het een hoofdgerecht is, een gemengde salade bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats