laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlaamse paella
  ingrediënten:
   
  • 3 kopjes gewassen rijst
  • 8 tot 10 koppen water
  • 1/2 el zout
  • 1/2 versnipperde ui [color=blue:70d02c5814]
  • **Voor de vulling:[/color:70d02c5814]
    • 1 versnipperde ui
    • 1 versnipperde wortel
    • 1 versnipperd takje selder
    • bakboter
    • 2 eetlepels olie
    • 1/2 kilogram gewassen mosselen
    • 100 gram kleine rauwe Sint Jakobsschelpen (diepvries)
    • 100 gram gepelde rauwe scampi's (diepvries)
    • 12 steurgarnalen
    • 1 1/2 deciliter droge witte wijn
    • peper
    • zout [color=blue:70d02c5814]
    • **Voor het garnituur:[/color:70d02c5814]
      • 8 schijfjes komkommer
      • enkele blaadjes selderij
  bereiding:
    - Breng de rijst met het water aan de kook. Doe er de versnipperde ui en het zout bij en laat 12-18 minuten gaar koken. .
- Stoof de wortel, de ui en de selder in een nootje solo en de olie in de pan of in de wok. Doe er de mosselen, de Sint Jakobsschelpen, de scampi's en de steurgarnalen bij. Roer gedurende 4 tot 6 minuten met een houten spatel en haal dan alles uit de pan.
- Blus met de witte wijn en spatel er de rijst in. Warm even op en voeg dan de zeevruchten toe. Warm nog 1 minuutje op en kruid.
- Werk de pan af met de selder en de komkommer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats