laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsmaaltijdsoep van tomaten, olijfjes en basilicu
  ingrediënten:
   
  • 600 g lamsstoofvlees
  • 1,5 kg tomaten
  • 2 courgettes
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 koffiel. poedersuiker
  • 400 ml kalfsfond (bokaal)
  • 1/2 bakje Proven?aalse olijven (alleen de ontpitte)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1/2 plantje verse basilicum
  • kruiden:
    • 1/2 koffiel. tijm
    • 1/2 koffiel. paprika
    • 1 mespunt cayennepeper
    • 1/2 koffiel. kruidentuiltje
  bereiding:
    - Snij de tomaten en de courgettes in blokjes, de wortelen in schijfjes en de ui in stukjes.
- Snij het lamsvlees in heel kleine blokjes.
- Scheur de basilicumblaadjes in reepjes (hou er een paar heel voor de versiering).

- Laat de olijfolie heet worden in een ruime kookpot en bak er de blokjes lamsvlees goudbruin in. Voeg de stukjes ui toe en pers er de knoflookteentjes over. Laat gedurende 1 min. al roerend bakken.
- Voeg de tomatenblokjes toe, de schijfjes wortel, de kalfsfond, de suiker en de kruiden (tijm, paprika, cayennepeper en kruidentuiltje). Laat afgedekt gedurende 35 min. sudderen.
- Doe er de courgetteblokjes en de olijven bij en laat nog 15 min. sudderen.
- Roer de verse basilicum door de soep en dien op met Griekse pasta (Punto d'ago, Federici). Geef er naar smaak focaccia of ciabatta bij.

Tip
- De pasta kan ook in de soep worden gekookt.
- De punto d'ago kan u vervangen door andere kleine pastasoorten, bv. kleine hoorntjes of cavatappi.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats