laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chipolata-bavarois
  ingrediënten:
   
  • 60 gr pitloze rozijnen
  • 7 blaadjes gelantine
  • 1/2 l volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eidooiers
  • 3-4 el kersenlikeur (marasquin)
  • 30 gr gele, rode en groene gekonfijte kersen(bigarreaux)
  • 50 gr lange vingers
  • 2 plakken cake van 1 cm dikte
  • 2,5 dl room
  bereiding:
    - Zet de rozijnen in een kommetje in de week met zoveel water dat ze net onderstaan.
- Week de gelatine 4 minuten in ruim , koud water.
- Zet 4 dl melk op en breng deze aan de kook, neem de pan van het vuur en voeg de suiker en de vanillesuiker aan de melk toe.
- Klop de eierdooiers los met 1 dl melk.
- Neem de gelatine uit het water en knijp die voorzichtig uit, doe de gelatine bij de warme melk en roer er even met de garde door, de gelantine lost dan gemakkelijk op.
- Meng nu de losgeklopte eidooiers door de al iets afgekoelde melk.
- Laat de massa afkoelen, zet de pan daarvoor in een met een flinke laag koud water gevulde grotere pan of schaal, roer af en toe.
- Besprenkel de gekonfijte kersen met enkele druppels kersenlikeur, zodat ze minder snel plakken, snijd ze overlangs tweemaaldoor en snijd de stukjes in fijne snippers.
- Verdeel de lange vingers overdwars in stukjes van 1/2 cm.
- Snijd de plakken cake tot dobbelsteentjes van 1x1 cm, besprenkel de cake en de lange vingers met enkele druppels kersenlikeur.
- Klop de slagroom op en zet deze in de koelkast.
- Laat de gewelde rozijnen in een zeefje uitlekken.
- Voeg als de massa dik begint te worden de kersenlikeur toe, klop die goed door de inhoud van de pan.
- Roer er de cake- en de koekstukjes, de gekonfijte kersen en de rozijnen door tot de verschillende garnituren goed verdeeld zijn .
- Voeg er de opgeklopte room aan toe en spatel deze voorzichtig door de massa, zodat er zo min mogelijk van de luchtigheid verlore gaat.
- Schep de bavarois in de met koud water omgespoelde puddingvorm en laat deze in de koelkast opstijven.
- Plaats om de pudding uit de vorm te storten de serveerschotel ondersteboven op de puddingvorm, keer de vorm en de schotel, leg een warme keukendoek over de vorm, zodat d pudding gemakkelijk los zal laten

TIP:
- Vervang de cake door bitterkoekjes

- Gebruik een andere likeur, zoals kirsch of abricot.
- Ganeer de chipolata-bavarois met slagroom en sorbetsaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats