laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Salade van asperges en artisjokken met ham
  ingrediënten:
   
  • 2 citroenen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 soeplepels extra reine olijfolie
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g champignons
  • 200 g witte asperges
  • 4 kleine artisjokken
  • zout
  • 1 koffielepel zwarte peper van de molen
  • 1 koffielepel paprika's
  • 1 snuifje gemalen piment
  • 8 schijfjes Pata Negra-ham
  bereiding:
    - Haal de ham 30 minuten voor het opdienen uit de verpakking. Pel de asperges. Dop de sperziebonen. Maak de artisjokken schoon door de steel en de buitenste bladeren te verwijderen. Kook de artisjokken, de asperges en de groene boontjes apart in gezouten kokend water: zorg ervoor dat ze beetvast blijven.
- Laat ze zorgvuldig uitlekken en houd ze warm door ze tussen twee borden te leggen. Snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Haal de harten uit de artisjokken en snij ze in partjes. Pers de citroen uit.
Maak de champignons schoon en snij ze in fijne schijfjes. Giet er onmiddellijk het citroensap over. Voor de vinaigrette: pers de citroen uit. Klop de olijfolie, het citroensap, het gemalen piment, de paprika, de geperste look, het zout en de peper dooreen.
- Doe de champignonschijfjes en de nog warme groenten in een slakom en giet er onmiddellijk de vinaigrette over. Meng alles en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Verwijder het vetrandje van de Pata Negra en rol de sneetjes op. Schik de ham en groenten op de gekoelde borden. Versier met de peterselietakjes en dien heel koud op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats