laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hongaarse stoofschotel
  ingrediënten:
   

    1 kg varkensschouder in dobbelsteentjes
    150 g dikke spekblokjes
    1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
    3 uien
    3 dl vleesbouillon
    1 dl rode tafelwijn
    2 dl zure room
    Vers gemalen peper, zout
    4 eetlepels bloem
    2 eetlepels mild paprikapoeder
    100 g boter om te bakken
  bereiding:
    Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de in ringen gesneden uien, spekblokjes en het vlees al roerend mooi kleuren. Bestuif met bloem en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat nog even al roerend doorstoven en overgiet vervolgens met de bouillon en de rode wijn.
Laat onder deksel ongeveer 45 minuten sudderen. Voeg vervolgens de in reepjes gesneden paprika's toe en laat nog 15 minuten meestoven. Roer er de zure room door, laat kort indikken en breng op smaak met nog wat paprikapoeder indien nodig. Serveer met noedels.




Bron: VLAM
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats