laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoomde vis met gember (China)
  ingrediënten:
   
  • 750 g snapper, schoongemaakt en schubben verwijderd
  • 2 el geraspte gember
  • 2 tl droge sherry
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl sesamolie
  • 2 bosuitjes, diagonaal fijngesneden
  • 1/2 kop pijnboompitten
  • 1 plakje bacon, in blokjes en krokant gebakken (naar keuze)
  bereiding:
    - Was de snapper, verwijder alle losse schubben en dep hem droog met keukenpapier. Leg de vis op een groot vuurvast bord, besprenkel hem met gember, sherry en sojasaus. Laat 30 min. in de koelkast rusten. Zet een rond cakerooster in een wok en daar een bord op. Giet voorzichtig 6 tot 8 kopjes kokend water in de wek. Dek de wok af en stoom de vis 10 min. boven kokend water.
- Controleer of de vis gaar is door met een vork een stukje van het dikste deel af te halen. Hij is gaar als het vlees gemakkelijk loskomt en mooi wit is. Zet het vuur uit en laat het deksel op de pan liggen.
- Verhit beide olien op hoog vuur in een kleine pan. Haal voorzichtig de vis van het bord in de wok. Strooi de bosui over de vis en giet voorzichtig hete olie erover. Garneer met pijnboompitten en eventueel bacon.
- Serveer met roergebakken groenten en gestoomde rijst.

Let op:
Ook uw visboer zal de vis niet van alle schubben ontdaan hebben, vooral niet rond de kop en staart. Wrijf met uw vingers over de vis en verwijder gaandeweg de schubben.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats