laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tournedos clamart
  ingrediënten:
   
  • 4 tournedos van het kleinhoofd van elk 200 g
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1/2 kropsla
  • 500 g doperwtjes, zeer fijn
  • 80 g boter
  • 0,5 dl maderawijn
  • 0,5 dl kalfsjus
  • zout
  • versgemalen peper
  bereiding:
    - Maak de uitjes schoon, snijd het meeste groen weg. Spoel de sla, droog zorgvuldig. Rol de slabladren op tot een sigaar en snijd de rol in fijne reepjes.
- Kook de gedopte erwtjes in gezouten water. Houd ze stevig. Laat uitlekken.
- Smoor gedurende 5 min. de lente-uitjes in 50 g boter in een stoofpan. Voeg de gesneden sla en erwtjes toe. Laat enige minuten smoren. Zout en peper.
- Zout en peper het vlees. Verhit 20 g boter in een pan. Bak de tournedos op hoog vuur 4 min. aan elke kant. Houd het vlees warm tussen twee diepe borden.
- Deglaceer de bodem van de pan met de maderawijn en de kalfsjus. Laat even indampen. Roer de resterende boter door de saus.
- Schik de biefstukken op warme borden. Overgiet met de saus en schep de erwtjes errond.
- Dien op met gekookte aardappeltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats