laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pikante ribbetjes
  ingrediënten:
   
  • 1 kg spareribs
  • olie
  • 1,5 ui
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • 50 g vloeibare honing
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel basilicum
  • 1/2 koffielepel tijm
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 1/2 koffielepel tabasco
  • 1/2 koffielepel zout
  bereiding:
    Bereiding:
- Snij de uien in stukjes.
- Verhit olie in een pan en bak de stukjes ui en de knoflook tot ze er glazig uitzien. Voeg alle overige ingredienten toe en breng de saus op kookpunt.
- Strijk het vlees in met de saus.
- Leg de ribbetjes op de rooster en bestrijk ze tijdens het roosteren nog een paar keer met de saus.
- Serveer de ribbetjes met aardappelen in de schil. Een lepeltje saus volstaat als finishing touch. Ook een krokante fijngesnipperde ijsbergsla, opgefleurd met een paprikavinaigrette, past perfect bij ribbetjes. Serveren met een steakmes op een plankje is geen overbodige luxe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats