laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Nage van gefileerde rog met julienne groenten
  ingrediënten:
   
  • 4 rogfilets van een 200 g
  • 2 wortelen
  • 1 wit van prei
  • 150 g fijne groene boontjes
  • 1 sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 125 g malse hoeveboter
  • takjes dille
  • nootmuskaat
  • peper en zeezout
  bereiding:
    - Snijd de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snijd de groene boontjes in 4 stukjes. Snipper de sjalot fijn.
- Breng de gevogeltebouillon met de witte wijn en de fijngesneden sjalot aan de kook.
- Verdeel ondertussen de reepjes wortel en prei over de rogfilets en rol de rogfilets op. Kruid met peper en zout.
- Pocheer de rogrolletjes 3 minuten in de bouillon (tegen het kookpunt aan). Haal de rogrolletjes uit en houd ze warm.
- Kook de bouillon tot de helft in. Voeg op zacht vuur klontje per klontje de boter erbij en breng de saus op smaak met zeezout, muskaatnoot en peper.
- Plaats de roggetjes in een diep bord en giet er de saus over.
- Garneer met takjes dille en dien op met een romige puree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats