laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sappige karbonaadjes op de manier van Anna
  ingrediënten:
   
  • 8 dunne karbonades (rib)
  • snufje peper
  • 6 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • snufje zout
  • 1 stevige appel (geschild en in plakjes)
  • 4 takjes tijm
  • 1 eetlepel olie
  bereiding:
    - Snijd de karbonades langs het vetrandje in, zodat deze tijdens het bakken niet kromtrekt. Haal het vlees door een mengsel van bloem, zout en peper.
- Verhit boter en olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de karbonades snel aan beide zijden dicht
- Voeg de tijm toe, zet het vuur zacht en laat de karbonaadjes ca 5 minuten zachtjes bakken. Draai het vlees om en laat het nog 5 minuten zachtjes bakken. De tijm zal zich nu aan de onderzijde van het vlees hechten.
- Leg de karbonaadjes op een voorverwarmde schaal en laat de appelplakjes in het achtergebleven braadvet 2 tot 4 minuten zachtjes bakken. Serveer de karbonaadjes met de gebakken appelschijfjes.
- Lekker met sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats