laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spinazie-sushi met tonijn & sesam
  ingrediënten:
   
    [color=blue:c86dc2a7f2]
  • ** Voor de sushirijst: [/color:c86dc2a7f2]
  • 300 g Japanse rijst
  • 1 tl zout
  • 5 el (rijst)azijn
  • 3 el suiker
  • 2 el mirin (rijstwijn).
    [color=blue:c86dc2a7f2]
  • **Voor de sushi:[/color:c86dc2a7f2]
  • 150 g bladspinazie, ontdooid (pak met deelblokjes)
  • 6 el geroosterd sesamzaad
  • 300 g verse tonijnfilet
  • 6 vellen nori (zeewiervellen, bv. van Blue Dragon)
  • de afgekoelde sushirijst
  • 1-3 tl wasabi (Japanse mierikswortel, scherp!)
  • Bamboematje
  bereiding:
    Bereiding:
- Sushirijst: was de rijst, breng de rijst met 3,5 dl water en een 1/2 tl zout aan de kook. Laat de rijst afgedekt zachtjes gaar worden (ca. 20 min.). Meng de azijn met de suiker, de rest van het zout en de mirin. Voeg dit aan de gaar gekookte rijst toe en laat de rijst al roerende met een grote spatel afkoelen.
Sushi:
- Snijd de tonijn in lange dunne repen van 1 cm dikte. Verdeel de rijst, spinazie en tonijn in 12 porties. Leg een vel nori op een Japans sushimatje. Verdeel een portie rijst gelijkmatig over de hele breedte van het vel, maar houd aan de bovenkant 2 cm vrij. Strijk over de hele breedte, op het midden van de rijst een dunne streep wasabi. Verdeel een portie koude spinazie over de rijst en strooi er wat sesamzaad over. Leg repen tonijn over de hele breedte op de spinazie. Rol de sushi met behulp van het matje stevig rond de tonijn. Maak nog 11 rolletjes. Snijd elk rolletje in 4 stukjes en zet ze rechtop op 6 bordjes.

- Variatie: vervang de tonijn door zalm.
- Sushi met krab en citroenpeper: maak de sushi op dezelfde wijze als in het recept. Gebruik geen sesamzaad. Vervang de tonijn door krabsticks en snijd deze in de lengte in vieren. Bestrooi de spinazie met Japanse citroenpeper (toko).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats