laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mexicaanse gevulde paprika's
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

  • 4 niet te grote groene paprika's


Voor de vulling:

  • 2 sneetjes wittebrood
  • 400 gr rundergehakt
  • 50 gr salami
  • 1 blikje groene Chili's (Casa fiesta)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 12 zwarte olijven 200 gr Huttenkase
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • zout en peper


Voor de saus:

  • 1 blikje tomatenpuree
  • witte peper, zwarte peper, cayennepeper
  • enkele druppels rode pepersaus
  bereiding:
    Snijd de paprika's in de lengte doormidden, verwijder de steeltjes, het zaad en de zaadlijsten en was de halve paprika's. Ontkorst voor de vulling de sneetjes brood en week ze in wat melk. Snijdt de salami klein. Laat de groene Chili's uitlekken en snijd ze klein. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Snijdt de olijven klein. Knijp het brood uit. Vermeng het gehakt goed met alle ingredienten en de Huttenkase, komijn en zout en peper naar smaak en vul er de paprikahelften mee. Leng de tomatenpuree met water tot 1 dl aan, roer er naar smaak de verschillende pepers door en schenk deze saus in een ondiepe ovenvaste schaal. Zet er de gevulde paprika's op, schep er wat van de saus over en verwarm de schaal (afgedekt) 12-14 minuten op 420 Watt tot het gehakt gaar is. Laat de gevulde paprika's enkele minuten nagaren en serveer met kant-en-klare Tacosaus en gekookte rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats