|
|
|
Komkommersoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 50 gr roquefort of danabluekaas
- 1 kleine komkommer
- 100 gr kleine champignons
- 20 gr boter
- 2 el gesnipperde ui
- 8 dl bouillon van rundvlees of van 1,5 tablet
- 1 mespunt dillepoeder of dillezaadjes
- 1 el gehakte peterselie
- 3 el droge Franse wijn aroma
- 4 lapjes bladerdeeg (10x10 cm uit de diepvries)
- 1 flinke mespunt kerrie
|
|
bereiding: |
|
|
- Leg het stukje kaas in de diepvries, dan kan de kaas beter geraspt worden.
- Was en droog de komkommer en was de champignons.
- Schil de komkommer en schaaf of snijd die in niet te dunne plakken.
- Snijd de harde en donkere delen van de champignons en snijd in dunne plakken.
- Smelt de magarine in de soeppan, fruit de ui glazig en doe er plakjes champignon e komkommer bij.
- Schenk de bouillon in de pan en breng alles aan de kook, temper de warmtebron.
- Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor.
- Rasp de bevroren kaas.
- Maak de soep af met peterselie, dille, foelie, de wijn en aroma. Proef de soep en voeg naar smaak eventueel peper en zout toe.
- Verdeel de soep over 4 koppen, bestrooi de soep met de helft van de geraspte kaas, maak de bovenste rand van de koppen vochtig met wat water en dek elke kop af met een lapje bladerdeeg.
- Bestrijk het deeg met een weinig water en verdeel er de rest van de kaas over. Bestrooi het bladerdeeg met wat kerrie.
- Zet de soepkommen in de oven en laat het deeg gaar, bros en mooi van kleur worden, dien dan direct de soep op.
TIP:
- Varieer de inhoud van de soepkop geheel naar eigen smaak en vervang de Franse of Deense kaas door geraspte Goudse of Parmezaanse kaas. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|