laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Komkommersoep
  ingrediënten:
   
  • 50 gr roquefort of danabluekaas
  • 1 kleine komkommer
  • 100 gr kleine champignons
  • 20 gr boter
  • 2 el gesnipperde ui
  • 8 dl bouillon van rundvlees of van 1,5 tablet
  • 1 mespunt dillepoeder of dillezaadjes
  • 1 el gehakte peterselie
  • 3 el droge Franse wijn aroma
  • 4 lapjes bladerdeeg (10x10 cm uit de diepvries)
  • 1 flinke mespunt kerrie
  bereiding:
    - Leg het stukje kaas in de diepvries, dan kan de kaas beter geraspt worden.
- Was en droog de komkommer en was de champignons.
- Schil de komkommer en schaaf of snijd die in niet te dunne plakken.
- Snijd de harde en donkere delen van de champignons en snijd in dunne plakken.
- Smelt de magarine in de soeppan, fruit de ui glazig en doe er plakjes champignon e komkommer bij.
- Schenk de bouillon in de pan en breng alles aan de kook, temper de warmtebron.
- Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor.
- Rasp de bevroren kaas.
- Maak de soep af met peterselie, dille, foelie, de wijn en aroma. Proef de soep en voeg naar smaak eventueel peper en zout toe.
- Verdeel de soep over 4 koppen, bestrooi de soep met de helft van de geraspte kaas, maak de bovenste rand van de koppen vochtig met wat water en dek elke kop af met een lapje bladerdeeg.
- Bestrijk het deeg met een weinig water en verdeel er de rest van de kaas over. Bestrooi het bladerdeeg met wat kerrie.
- Zet de soepkommen in de oven en laat het deeg gaar, bros en mooi van kleur worden, dien dan direct de soep op.

TIP:
- Varieer de inhoud van de soepkop geheel naar eigen smaak en vervang de Franse of Deense kaas door geraspte Goudse of Parmezaanse kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats