laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paprika gevuld met gehakt en feta
  ingrediënten:
   

  • 1 grote gele paprika
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 sjalotje
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • Zout
  • Peper
  • 1 tomaat
  • 100 gr feta
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200?C
Halveer de paprika en verwijder de zaadjes
Kook de paprikahelften in ruim water in +/- 5 minuten beetgaar
Bak het gehakt in een droge koekenpan al omscheppend rul
Pel en snipper het sjalotje
Snijd de bleekselderij in blokjes
Schep de sjalot, de bleekselderij en de Provençaalse kruiden door het gehakt en pers het teentje knoflook erboven uit
Laat het geheel nog +/- 3 minuten sudderen
Voeg naar smaak zout en peper toe
Laat de paprikahelften uitlekken of dep ze droog
Zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal en schep het gehaktmengsel erin
Snijd de tomaat in plakjes en verdeel ze over de paprika's
Snijd de feta in blokjes en strooi die over de tomaat
Bak de paprika's +/- 15 minuten in de oven tot de feta begint te kleuren
Lekker met aardappelpuree met bosui
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats