Soep van truffelaardappels met kaascroutons |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gr truffelaardappels (paarse aardappels)
- 50 gr boter
- 1 fijngesneden ui
- 1,5 l groentenbouillon (van tablet)
- 2 dl room
- 100 gr broccoloi in roosjes
- 1/2 oude ciabatta in blokjes
- 50 gr geraspte pecorino kaas
- 4 el fijngehakte oregano
|
|
bereiding: |
|
|
- Schil de aardappels en snij ze in stukjes.
- Verhit de helft van de boter in een grote pan en bak hierin, op een laag vuur de aardappelstukjes en de ui. Schenk na 2 minuten de warme bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en roer er de room door.
- Doe de broccoliroosjer erbij en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
- Bak de blokjes ciabatta in de andere helft van de boter goudbruin en krokant.
- Strooi de kaas over de broodblokjes, laat de kaas smelten en laat de croutons dan afkoelen.
- Verdeel de soep over 4 kommen en strooi de croutons en de oregano erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|