laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Malinese zoete aardappelen gerecht met pinda saus
  ingrediënten:
   
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 3 tenen look, uitgeperst
  • 5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 75 gr zoete aardappelen, gesneden in blokjes
  • 350 gr witte kool, grof gesneden
  • 1 dessertlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 300 gr tomaten, klein gesneden
  • 1 theelepel tomaten puree
  • 300 ml ananassap
  • 100 gr pindakaas
  • 1 kleine wortel, zeer fijn gesneden
  • 1 rode biet, zeer fijn gesneden
  • handvol verse koriander blaadjes, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  bereiding:
    - Verhit de olie in een diepe pan. Fruit hierin de ui en 2 minuten later de knoflook en de gember. Voeg na enkele minuten de zoete aardappelen, de witte kool, het paprika- en chilipoeder toe. Bak de groenten, enkele minuten, zacht constant roerend. Voeg de tomaten, tomaten puree en het ananassap toe. Laat de groenten afgedekt zachtjes gaar sudderen ( 5 a 10 minuten).
- In de tussentijd, schep de wortel en de rode biet om met citroensap en koriander blaadjes in een kommetje.
- Als de zoete aardappelen klaar zijn, meng de pindakaas er voorzichtig door. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het 1 minuut sudderen.
- Dien het gerecht op met de wortel garnering erop. Serveer hierbij rijst of brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats