laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Consommé met vermicelli
  ingrediënten:
   

    25 cl verse room
    5 cl madera
    12 plukje koriander
    1 1/2 l gevogeltebouillon
    4 blaadjes sla
    250 g gebakken kippenwit
    4 soeplepels vermicelli
  bereiding:
    Breng de bouillon aan de kook. Snij de kippenborsten in fijne reepjes. Als de bouillon het kookpunt nadert, voeg er dan de reepjes kip, 10 cl room, de vermicelli, zout en peper aan toe en laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje: de vermicelli moet mals zijn. Maak de slablaadjes schoon, was ze en zwier ze droog. Snij ze in fijne reepjes. Klop de madera en de rest van de room in een soepkom en voeg er onder voortdurend roeren beetje bij beetje de kokende soep aan toe. Versier met de reepjes sla en de korianderblaadjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats