laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vegetarisch pannetje, seizoensslaatje met sesam
  ingrediënten:
   

  200 g (bio-) tempeh in sneetjes
  200 g (bio) seitan in sneetjes
  200 g groenteballetjes
  180 licht gekruide (bio-) tofureepjes
  1/2 koffielepel saus met piment
  1 bakje rucola
  1 zakje gemengde sla
  1 bakje gekiemde granen (luzerne)
  4 kerstomaten
  1 soeplepel sesamolie
  6 soeplepels arachideolie
  2 soeplepels sojasaus
  1 soeplepel sinaasappelsap
  1.5 cl alcoholazijn
  4 koffielepels sesamzaadjes
  zwarte peper van de molen
  zout
  bereiding:
    Voor de saus:
klop het sinaasappelsap, de azijn, 1 eetlepel sojasaus, (een beetje) zout en peper in een kom en voeg er 4 eetlepels arachideolie en sesamolie aan toe. Laat ze 10 min. staan. Bak de sesamzaadjes licht aan in een pan met antikleeflaag. Zet ze opzij. Verdeel de sneden tempeh en seitan in blokjes. Bak ze 5 min. in een grote pan of beter nog in een wok, op een hevig vuur, in hete olie. Zet ze opzij en hou ze warm tussen twee diepe borden. Doe de groenteballetjes en de reepjes tofu in de plaats en bak ze 10 min. lichtbruin op een zacht vuur, in de rest van de warme olie.

Voeg er de apart gehouden tempeh en seitan aan toe. Overgiet ze met sojasaus en pimentsaus, doe er peper op, roer het geheel om en laat de bereiding nog 5 min. staan op een matig vuur; schud de pan herhaaldelijk op. Snij de kerstomaten in schijfjes. Doe de rucola, de gemengde sla en de gekiemde granen in een kom. Voeg er de saus aan toe en roer het geheel geruime tijd om.

Verdeel de mengeling over de borden, garneer ze met het vegetarische pannetje en schijfjes tomaat en bestrooi het geheel met de sesamzaadjes. Dien het gerecht lauw op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats