laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eclairs
  ingrediënten:
   
  • 100 gr boter
  • 180 gr bloem
  • 5 eieren
  • 0,5 l melk
  • 6 eigelen
  • 175 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 1 vanillestokje
  • room met chocolade gesmolten
  • 1 dl water
  bereiding:
    - Warm het water op met solo en meng er de bloem door
- Meng daarna, van het vuur weg, ei per ei door de massa
- Spuit op een bakplaat in langwerpige vorm
- Bak ongeveer 25 minuten op 180°C
- Klop de eigelen met de suiker en voeg op het laatst de bloem toe
- Kook de melk met de vanillestok en giet de kokende melk op het eigeel mengsel
- Meng het geheel en laat nog 5 minuten al roerend doorkoken
- Vul de koude eclairs met de koude banketbakkersroom en dip ze in het warme chocolademengsel
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats