laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tong-zalmrolletjes met botersaus
  ingrediënten:
   

  1 sjalotje
  0,5 l visbouillon
  2 dl witte wijn
  0,5 dl droge witte vermout
  1 takje tijm
  2 takjes peterselie
  5 peperkorrels
  6 tongfilets
  1 eetlepel citroensap
  zout
  versgemalen peper
  100 gram gerookte zalm
  125 cc (ml) slagroom
  150 gram bakboter:
  bereiding:
    Pel en snipper het sjalotje. Breng in een pan 1 dl visbouillon met 1 dl wijn, vermout, sjalotje, tijm, peterselie en peperkorrels aan de kook. Kook het vocht op hoog vuur tot een kwart in. Zeef het vocht boven een andere pan.

Halveer de tongfilets in de lengte. Besprenkel ze met citroensap en strooi er zout en peper over. Snijd de zalm in 12 lange plakjes en leg ze op de tongfilets, ze op en steek ze vast met cocktailprikkers.

Breng in een pan de rest van de visbouillon en wijn aan de kook. Leg de tongrolletjes er voorzichtig in en laat ze tegen de kook aan in ca. 8-10 minuten gaar worden. Het water mag net niet bewegen.

Breng het gezeefde vocht met de slagroom aan de kook en kook het geheel in tot sausdikte. Voeg de margarine toe en meng alles op zacht vuur met de staafmixer tot een gebonden saus. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Neem de tongrolletjes met een schuimspaan uit de pan en leg op vier warme borden elk drie rolletjes. Schenk wat saus rond de tongrolletjes en geef de rest van de saus er in een sauskom bij. Garneer met peterselie.


Nog lekkerder
In de magnetron komt de vissmaak van de tongrolletjes nog beter tot zijn recht. Zet de tongrolletjes in een cirkel langs de rand van een ronde magnetronschaal. Schenk 0,5 dl witte wijn op de bodem. Verwarm de tongrolletjes afgedekt ca. 6-8 minuten op driekwart van het vermogen. Laat de rolletjes afgedekt nog ca. 3 minuten nagaren.

Serveertip
Lekker met krielaardappeltjes met peterselie en peultjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats