laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlaamse rundersucadelapjes met trappist
  ingrediënten:
   
  • ruim 700 gr rundersucadelapjes
  • 2 el roomboter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 dl runderbouillon
  • 2 uien
  • 250 gr paddestoelen
  • tijm naar smaak
  • laurier naar smaak
  • 1 flesje (33 cl) dubbele / donkere trappist (abdijbier mag ook)
  • peper en zout naar smaak
  bereiding:
    - Vlees snijden in stukken en inwrijven met grof zout en peper uit de molen.
- In de pan de roomboter en de olie op hoog vuur verhitten en het vlees hierin dichtschroeien. Vuur verlagen en gesnipperde uien toevoegen, evenals de tijm, laurier en runderbouillon.
- Dit alles 1,5 tot 2 uur op een zacht vuur laten met gesloten deksel gaarstoven. Ongeveer 15 minuten voor het einde van de stooftijd de takjes eruit halen, de paddestoelen en trappist toevoegen.
- Vervolgens nog een kwartier laten sudderen.
- Bij dit alles kan men bijvoorbeeld aardappelpuree en in boter gecarameliseerde witloof serveren.
- Je kunt het beste de trappisten Chimay Speciale (capsule bleue) of de Westmalle Dubbel nemen. Deze zijn donker, heerlijk kruidig en met een subtiele smaak van gebrande caramel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats