laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazelnootpudding
  ingrediënten:
   

  • 3 eierdooiers
  • 3 eetlepels warm water
  • 120 gr suiker
  • 1 snufje zout
  • geraspte schil van 1sinaasappel
  • sap van 1 sinaasappel
  • 3 eiwitten
  • 50 gr bloem
  • 50 gr maizena
  • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
  • 150 gr geraspte hazelnoot
  • 10 gr boter om in te vetten
  • 2 eetlepels broodkruim
  bereiding:
    Het eigeel samen met het warme water tot een zalfje roeren, 60 gr van de suiker, een snufje zout, de geraspte sinaasappelschilen het sinaasappelsap erbij doen.
In een andere kom de eiwitten stijf kloppen en beetje voor beetje de rest van de suiker erdoor kloppen. Dit eiwit door het eigeel scheppen. De bloem, de maizena, het bakpoeder en de hazelnoten vermengen en dit mengsel er zo luchtig mogelijk door scheppen.
De puddingvorm invetten en het broodkruim erin strooien. De vorm vullen met het deeg. De vorm sluiten of afdekken en au bain-marie op een zacht vuur in 60 minuten gaar koken. De vorm onder de koude kraan laten schrikken en de pudding lossen op een schaal. Geef er eventueel een chocoladesaus bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats