laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pikante kalfsragout
  ingrediënten:
   

  • 300 g kalfspoulet
  • 75 g bacon (in reepjes)
  • 40 g boter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 pot kalfsfond
  • 125 g champignons (in vieren gesneden)
  • 1 deciliter room
  • bloem
  • snufje peper
  • snufje zout
  bereiding:
    De kalfspoulet peperen, zouten en bestrooien met bloem. Verhit de boter met de olie en bak de kalfspoulet goed bruin aan. Voeg bacon en ui toe en bak dit even mee. Voeg vervolgens de kerrie, het paprikapoeder en de kalfsfond toe en breng alles aan de kook. Laat dit circa 40 minuten zachtjes met een gesloten deksel garen. Voeg de champignons en de room toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Vergeet niet om tussentijds regelmatig te roeren. Tot slot op smaak brengen met peper en zout.
Lekker met gekookte rijst en Franse doperwten (reepjes ui, spek en sla).

Bereidingstijd: 45 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats