laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pikante kipstukjes:
  ingrediënten:
   

  • 500 ml yoghurt
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 tl paprikapoeder, 2 tl zout, 1 tl kaneel, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, versgemalen zwarte peper naar smaak, 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 1 kg kipstukjes met vel
  • partjes limoen voor het serveren
  bereiding:
    Doe de yoghurt in een kom en roer er de gember, knoflook, paprikapoeder, zout, kaneel, komijn, koriander, peper en kruidnagel er goed doorheen. Zet apart
Maak met een scherp mes 2 of 3 diepe kerven in de stukjes kip. Leg de kip in de marinade en schep de marinade in de kerven. Laat afgedekt 8 uur in de koelkast marineren.
Bestrijk het grillrooster met olie, schraap de marinade van de stukjes kip en gril ze 35-45 minuten indirect op halfhoog vuur tot ze gaar zijn.
Draai ze 1 keer om.
Breng op smaak en serveer met partjes limoen en warm (naan-)brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats