laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Oosterse varkenssalade
  ingrediënten:
   

  • 150 g gehaktbrood
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 300 g Chinese kool
  • 2 mandarijntjes
  • 1/2 blik ananasschijven
  • 1/2 bakje voorgekookte taugĂ© (60 g)
  • 50 g gezouten pinda's
  • 2 koffielepels citroensap
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook
  bereiding:
    - Snij het gehaktbrood in blokjes van 1 cm.
- Laat de ananas in een zeef boven een kom uitlekken en snij de schijven in stukjes.
- Roer 3 eetlepels ananassap, chilisaus, sojasaus, sesamolie en citroensap in een schaal door elkaar.
- Leg het vlees in de marinade en laat het 30 minuten afgedekt intrekken in de koelkast.
- Snij de kool in reepjes, was ze en laat ze in een zeef uitlekken. Pel de mandarijntjes.
- Schep ananas, kool, taugé, bieslook en mandarijntjes door de marinade.
- Verdeel de salade over twee borden en strooi de pinda's erover.

Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats