laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken zeewolf met aardappel/krabpuree en groent
  ingrediënten:
   

  • 400 g Nicola aardappelen
  • 100 g crabvlees
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 knolselderij
  • 5 dl droge witte wijn
  • 1 dl Noilly Prat
  • 1 sjalotje
  • 1 laurierblaadje
  • 3 dl room
  • 150 g boter
  • 750 g zeewolf
  • 100 g boter
  • bloem, melk
  • peper en zout
  bereiding:
    Maak puree van de aardappels en voeg het krabvlees toe.
Haal met een parisienneboortje bolletjes uit de groente en blancheer ze beetgaar in bouillon.

Saus:
Laat de witte wijn met de Noilly Prat, het fijn gesneden sjalotje en het laurierblad reduceren tot 1 deciliter.
Voeg de room toe en laat nog wat inkoken.
Monteer met de boter en op smaak brengen.
Voeg de groente aan de saus toe.

Kijk de zeewolf na op graatjes en snijd de vis in 10 stukjes.
Zout en peper, wentel door de bloem en bak in wat boter om-en-om; eerst flink op de kant waar het vel heeft gezeten en dan kort aan de andere kant.

Dresseer hete puree op van midden op het bord met behulp van een ronde uitsteker; leg hierop de vis en schenk de saus eromheen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats