laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlechtbrood
  ingrediënten:
   
    [color=blue:bbbe6c20a6]
  • **Basisdeeg:[/color:bbbe6c20a6]
  • 500 gr bloem
  • 1/4 l melk
  • 40 gr verse gist
  • 100 gr boter
  • 100 gr suiker
  • een weinig zout
  • een weinig kaneel
  • 1 el olie[color=blue:bbbe6c20a6]
  • **Voor de afwerking:[/color:bbbe6c20a6]
  • 1 koffielepel olie
  • bloem
  • 1 eidooier
  • 2 el melk
  • 2 el poedersuiker
  bereiding:
    - Maak een kuiltje in de gezeefde bloem en doe er de gebrokkelde gist in.
- Voeg de helft van de melk en een lepel suiker toe.
- Roer het geheel en laat het deeg afgedekt rusten tot heet licht gerezen is.
- Voeg de andere ingredienten toe, kneed het deeg soepel en laat het rijzen.
- Leg bakpapier in de bakvorm.
- Snijd het deeg in drie gelijke stukken op een bebloemde tafel en rol ze uit.
- Vlecht de driie en druk de vlecht stevig aan.
- Bestrijk de vlecht met het mengsel van eigeel en melk.
- Bak de vlecht op 225°C (elektrisch), 160°C (heteluchtoven) of 4 (gas) in 35 minuten.
- Laat afkoelen en bestrooi met suiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats