Ovenschotel met wortelen en kalkoen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 g wortelen (geraspt)
- 2 sjalotjes (fijn gesnipperd)
- 1 stukje verse gemberwortel van circa 2 cm
- 500 g kalkoenfilet
- 3 eetlepels olie
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 doosje tuinkers
- 250 g volvette kwark
- 1 dl slagroom
- 100 g belegen boerenkaas (geraspt)
- 30 g gemalen hazelnoten
- boter om de schaal in te vetten
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
-rasp de geschilde gember
-snij het vlees in blokjes van 2 x 2 cm
Bereiding:
-verhit 2 eetlepels olie in een grote pan
-braad de kalkoen in blokjes aan, in kleine porties
-haal ze uit de pan en kruid met zout/peper
-doe de resterende olie in de pan en fruit de sjalot even aan
-voeg de worteltreepjes erbij en de gember en laat 10 min stoven (af en toe eens omroeren)
-vet de schotel in
-knip de afgespoelde tuinkers boven de pan en schep er blokjes kalkoen door
-breng op smaak met peper/zout en schep het mengsel in de vuurvaste schaal
-meng de kwark,slagroom,kaas en hazelnoten en kruiden met zout/peper
-verdeel het mengsel over de rest in de schaal
-zet de schaal in de oven in het midden en bak in circa 20 min op 220°C
-verwarm je oven voor op 220°C
- Geef er stokbrood bij of een aardappelrösti |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |