laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Limburgse rijstevlaai
  ingrediënten:
   
  • 250 gr. bloem
  • zout
  • 15 gr. verse gist
  • 11 dl. (=1,1 ltr.) melk
  • 25 gr. zachte boter of margarine
  • 20 gr. witte basterdsuiker
  • 125 gr. paprijst
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren, gesplitst
  • ronde vlaaivorm van 24 cm., ingevet
  bereiding:
    Bereidingswijze:

Bloem en zout zeven. 1,5 dl. melk tot lauw-warm verwarmen. Gist in warme melk oplossen. Gistmengsel bij bloem schenken, boter en suiker toevoegen en samen tot een soepel deeg kneden. Deeg in kom leggen, kom met vochtige doek afdekken en deeg op warme plaats 1-1,5 uur laten rijzen. Rijst in 9,5 dl. melk met snufje zout in 1 uur gaar koken. De rijst een beetje laten afkoelen en dan 100 gr. kristalsuiker en vanillesuiker erdoor roeren. Eidooiers schuimig kloppen en door rijst roeren. Deeg na het rijzen nogmaals doorkneden en uitrollen tot lap van 30 cm. Vorm met deeg bekleden en deeg afgedekt nog 30 min. laten rijzen. Oven voorverwarmen op 180 C. Rijstmengsel op deeg scheppen. Eiwitten stijfkloppen met 50 gr. kristalsuiker en over vulling verdelen. Vlaai in midden van oven in 50 min. gaar en goudbruin bakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats