laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zoet zure tomatensoep van verse tomaten
  ingrediënten:
   


  • 1ui
  • slaolie
  • 6vleestomaten
  • ?l kippebouillon
  • 2el witte wijnazijn
  • Tabasco
  • 3el gembersiroop
  • zout
  • 2eieren
  • 1el fijngehakte bieslook
  bereiding:
    Bereiding:

Hak de ui met behulp van het stalen mes in de Magimix fijn. Zet een grote soeppan op het vuur. Verhit hierin een scheutje olie en bak de fijngehakte ui op een laag vuur in ca. 3 minuten glazig. Snijd de tomaten in vieren. Voeg de tomaten en de bouillon aan de ui toe. Breng het vocht op een hoog vuur aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de soep 10 min. pruttelen. Pureer de soep met het stalen mes in de Magimix. Zeef de soep. Voeg de azijn, een paar druppels Tabasco, de gembersiroop en een beetje zout toe. Laat de soep nog even zachtjes doorkoken. Klop ondertussen de eieren met 2 eetlepels water, een paar druppels Tabasco en een snufje zout los. Zet een grote koekepan op het vuur. Verhit hierin een scheutje slaolie. Schep de helft van de losgeklopte eieren in de pan, laat het stollen en aan de onderkant goudbruin worden. Schuif het gebakken ei op een bord en bak de rest van het losgeklopte ei op dezelfde wijze. Snijd de eieren in reepjes. Schep de soep in 4 warme soepborden. Verdeel de reepjes ei en de bieslook hierover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats