laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmschotel met tomatensaus
  ingrediënten:
   

  • 4 moten zalmfilet (elk van ? 200 g) -
  • 2 el citroensap
  • 1 bokaal Pasta Sauce Traditional -
  • 1 el Worcestersaus
  • Spaghetti Express (250 g) -
  • peper en zout
  • 1 blik (800 g) of bokaal (530 g) Sperzieboontjes Extra Fijn
  • 1 kg mosselen -
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 50 cl room -
  • boter -
  • verse fijngesnipperde basilicum
  • 2 cl Pernod (of een andere anijsdrank)
  • 75 g in plakjes gesneden mozzarella
  bereiding:
    Bereiding:
Marineer de vis een tiental minuten in het citroensap en de Worcestersaus. Vet een magnetronschaal in met boter. Verdeel de vis in stukken. Leg laag om laag vis en tomatensaus in de ovenschaal en kruid elke vislaag met peper en zout. Meng 1/2 dl witte wijn met de slagroom en de Pernod en giet over het recept. Leg er de plakjes mozzarella op. Laat het gerecht afgedekt garen gedurende ? 10 min. op volle kracht. Stoom ondertussen de mosselen op het vuur open in de rest van de witte wijn. Bestrooi het gerecht v??r het opdienen met de basilicum en leg er de mosselen op. Serveer met spaghetti en de sperzieboontjes.

WIJNTIP: Een witte Condrieu uit de Rhone-streek

Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats