laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brusselse soep
  ingrediënten:
   
  • 750 g spruitjes -
  • 250 g aardappelen -
  • 1 ui -
  • 2 selderstengels -
  • 2 dikke sneden gerookt spek -
  • 25 g boter -
  • peper en zout
  bereiding:
    klaar in 75 min, 4 personen

Bereiding :
Snipper de ui en de selder. Spoel de spruitjes schoon, leg er een stuk of 12 apart voor de afronding en snijd de rest in vieren. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Braad het in blokjes gesneden spek. Schep de blokjes vervolgens op een bord en bak de groente in dezelfde pan, in een deel van de boter. Leng aan met 1 liter water. Mix de soep na 45 min. kooktijd. Bak de opzijgelegde spruitjes in de resterende boter. Wanneer ze goudbruin zijn, roer ze samen met de spekblokjes door de hete soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats