laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehaktbal met bacon en tijm
  ingrediënten:
   

  • 100 g bacon
  • 1/2 eet lepel zonnebloem olie
  • 150 g sjalotten, gepeld
  • 400 g rundergehakt
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 theelepel tijmblaadjes fijngehakt
  • peper, zout
  • 40 g boter
  • 1/2 dl rode wijn (bijv. Huiswijn)
  • 2 dl runderbouillon (van een tablet)
  • 4 theelepels marmelade
  bereiding:
    Bak 4 plakjes bacon in de hete olie knapperig uit en snijd de rest in reepjes. Snipper een sjalot en snijd de rest in vieren. Neem de bacon uit de pan. Fruit de gesnipperde sjalot glazig. Meng de sjalot met het gehakt, de baconreepjes, het paneermeel, het ei, de tomatenpuree, de tijm en peper en zout naar smaak door elkaar. Vorm er 4 mooie platte ballen van. Bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg de sjalotten toe. Braad de gehaktballen in ca. 20 minuten helemaal gaar. Neem de ballen uit de pan. Voeg de wijn en de bouillon toe. Kook de saus ca. 3 minuten. Serveer de gehaktballen met de marmelade en de baconplakjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats