laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Beenhammetje met roergebakken worteltjes
  ingrediënten:
   


  • 1 Parmezaanse beenham a 500 g

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild (bijv. Folva)

  • zout

  • 3 uien, in partjes

  • 1 bos wortelen, schoongemaakt en in schuine stukjes

  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker

  • 1 dl sinaasappelsap

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 dl halfvolle melk

  • peper

  • 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
  bereiding:
    Bereiding:

Bereid de ham volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven (175 'C). Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien al omscheppend glazig. Voeg de worteltjes toe en bak ze opeen laag vuur in ca. l0 minuten beetgaar. Voeg de suikeren het sinaasappelsap toe en laat de groenten 2 minuten, zachtjes stoven. Giet de aardappelen af en pers de knoflook erboven uit. Stamp de aardappelen met de knoflook, de melk en peper naar smaak tot een smeu?ge puree. Strooi het bieslook erover. Snijd de ham in plakjes en serveer het vlees met de worteltjes en de puree.



Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 7 uur (inclusief oventijd)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats