laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Boeuf Bourguignon
  ingrediënten:
   


  • 800 gram runderstoofvlees of runderhaaspuntjes
  • 50 gram boter
  • peper en zout
  • 2 grof gesneden uien
  • 500 gram in vieren gesneden champignons
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 6 eetlepels vleesjus
  • 200 gram uitgebakken reepjes ontbijtspek
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1/2 liter water of runderbouillon
  bereiding:
    Bereiding (circa 1 uur):
Snijd het vlees in grove dobbelstenen van ongeveer 2 cm en bestrooi deze met peper en zout. Bak in een stoofpan met boter op een hoog vuur het vlees aan alle kanten goudbruin (niet te veel tegelijk). Voeg de uien, het spek, de champignons en de knoflook toe en laat een en ander meebakken. Voeg nu de wijn, de bouillon en de vleesjus toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit op een matig vuur gedurende zo'n 40 minuten zachtjes gaar worden. Serveer deze boeuf met rijst, pasta of gekookte aardappeltjes...
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats