laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rogvleugels in rode-wijnsaus met peertjes
  ingrediënten:
   


  • 600 g rogvleugels
  • 2 peren (Conference)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl wijn (rood)
  • 1.5 eetlepels ciderazijn
  • 5 g rietsuiker
  • 35 g boter (bakboter)
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 0.5 bakje tuinkers
  • peper
  • zout
  bereiding:
    Een magnetronschaal instrijken met boter en de bodem licht bestrooien met de geplette knoflookteentjes, peper en zout. De rogvleugels erin leggen en op smaak brengen met peper en zout. Overgieten met de rode wijn, een takje tijm en een blaadje laurier toevoegen. Afdekken en acht minuten in de magnetron laten garen bij 850 W.

De peren schillen, maar het steeltje eraan laten. In een lage magnetronschaal schikken, bestrooien met de rietsuiker en besprenkelen met de ciderazijn. Afdekken en tien tot twaalf minuten verhitten bij 750 W.

Het stoofvocht van de rog en van de peren samenvoegen in een pannetje, inkoken op zacht vuur en van het vuur enkele nootjes koude boter erdoor roeren. De saus niet meer laten koken.

De rogvleugels en peren op warme borden schikken, rijkelijk overgieten met saus, versieren met een boeketje tuinkers en serveren met een aardappel in de schil (en een plakje kruidenboter) of met gekookte witte rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats