laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Beursje van Italiaanse ham met tomatendressing
  ingrediënten:
   

  • 20 sneden Italiaanse ham,
  • 250 g gezouten spek,
  • 100 g pijnboompitten,
  • 1/2 kg tomaten,
  • 1/5 l olijfolie, basilicumazijn,
  • 2 citroenen,
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  bereiding:
    Snijd de Italiaanse ham dun of laat dat doen.
Verdeel het spek in fijne reepjes, bak ze en haal ze uit de pan.
Kleur de pijnboompitten licht bruin in spekvet.
Meng de spekreepjes en pijnboompitten en laat afkoelen.
Pel en ontpit de verse tomaten. Doe het vruchtvlees in een blender samen met fijne olijfolie, peper, zout, citroen en een lepeltje tomatenpuree.
Voeg wat basilicumazijn naar smaak toe.
Vul de ham met het spekmengsel en vorm een beursje. Bind dicht met een groentesliertje.
Schik op borden en breng de tomatencoulis rondom aan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats