 |
|
 |
Gevuld witloof |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g toebereid varkens- en kalfsgehakt -
- 8 dunne sneetjes gerookt spek -
- 8 stronkjes witloof uit volle grond (middelgroot kaliber) -
- 25 g boter -
- muskaatnoot, peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
voor 4 personen, klaar in 60 minuten
Was het witloof, snijd het in twee, verwijder het harde middelste. Verdeel het gehakt over de witloofhelften, leg de helften weer samen, omwikkel alle herenigde stronken met ,een sneetje spek en bind ze samen. Beboter een ovenschotel, schik het witloof erin en voeg wat gezouten water toe. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Ze 45 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Draai het witloof regelmatig om en voeg eventueel wat water toe. Dien op met aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|