laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaghetti met wijting
  ingrediënten:
   

    4 wijtingfilets
    500 g spaghetti
    1 dl droge witte wijn
    1 ui
    1 teentje knoflook
    1 takje tijm
    1 blikje gepelde tomaten
    1 koffielepel oregano
    snuifje suiker
    4 eetlepels olijfolie
    peper en zeezout
  bereiding:
    Hak de ui en de knoflook fijn. Laat deze gedurende 8 minuten zacht in een pot aanfruiten in 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de ontvelde wijtingfilets in stukjes. Voeg die bij de ui. Laat bakken gedurende 3 minuten op hoog vuur. De vis krijgt een zacht bruin korstje.
Giet er de witte wijn bij en laat die op hoog vuur bijna volledig verdampen. Zo verdwijnt de alcohol volledig in de lucht.
Voeg de tomaten, tijm, peper, zout en een snuifje suiker toe. Laat alles een kwartiertje op zacht vuur sudderen zonder deksel.
Kook de spaghetti in gezouten water op een hoog vuur. Zet geen deksel op de pastapot. Giet de deegwaren af als ze beetgaar gekookt zijn. Doe opnieuw in de pot en meng een lepel olijfolie onder de pasta.
Voeg de vissaus toe aan de pasta en meng. Serveer zo vlug mogelijk.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats