laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken aardappelen 'Biff Rydberg' met tomatensal
  ingrediënten:
   

    4 grote vastkokende aardappelen
    3 uien (1 rode en 2 gewone)
    olijfolie
    4 tomaten
    boter
    zout en peper
    4 el mayonaise
    2 el rode wijnazijn
    600 g runderfilet
    4 tl mosterd
    6 el slaolie
  bereiding:
    Baktijd aardappelen: 10 min

Bereidingstijd: 15 min
Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes van 1 op 1 cm. Bak ze in een flinke scheut olijfolie in de wok tot ze gaar zijn. Snijd het vlees in blokjes van 2 op 2 cm. Bak de blokjes gedurende 5 min in een andere pan met boter. Stoof de gewone ajuinen goudbruin in wat boter. Meng de in plakjes gesneden tomaten, rode ajuin, saladeolie en azijn tot een tomatensalade. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelen, het vlees en de ajuin in drie hoopjes over 4 borden. Serveer met de tomatensalade, een beetje mayonaise en mosterd.
Tips:
Bij de traditionele Zweedse versie wordt ook rode biet en augurk bij het gerecht geserveerd. Smakelijk !





[b]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats