laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bread-and-butter-pudding
  ingrediënten:
   

    enkele sneetjes brood
    boter
    suiker
    (evt.) vanillesuiker
    eieren
    melk
    (evt.) krenten, rozijnen of oranjesnippers
  bereiding:
    Leg in een beboterde ovenschaal een aantal aan beide zijden met boter
besmeerde en met suiker bestrooide sneetjes brood. Giet hierover een
mengsel van ei, melk en (vanille)suiker (de verhouding 1 ei op 50 ml is
ongeveer goed, suiker naar smaak, plm. 1 eetlepel doe ik zelf).
Eventueel kunnen er nog wat krenten, rozijnen of oranjesnippers over het
brood gestrooid worden, voordat de melk erover gaat.
Bestrooien met wat suiker en een paar klontjes boter en een half uur in een
oven van 175 graden Celcius bakken, of 3-5 minuten in de magnetron en
eventueel nog even onder de gril.
Variatie:
Het wordt extra lekker als je krentenbrood of suikerbrood gebruikt i.p.v.
gewoon brood.
Een blokje voor anijsmelk door het ei-melkmengsel i.p.v. vanillesuiker is
ook erg lekker.
Er kan eventueel nog drank door de melk. En schijfjes appel met kaneel
tussen het brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats