laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zatte varkenskoteletten
  ingrediënten:
   

    4 varkenskoteletten (spiering)
    1 plak gekookte ham van 1 cm dikte
    1/2 eeetlepel groene peperbolletjes
    1 borrelglaasje jenever
    2 dl. room
    2 grote tomaten
    peterselie
    klontje boter
    peper en zout
  bereiding:
    De koteletten aan beide kanten zachtjes aanbraden in de pan met wat
boter.Kruiden met peper en zout. Warmhouden.

De braadpan ontvetten, de peperbolletjes in dezelfde pan warm maken en
blussen met jenever, de gekookte hesp in stukjes snijden en bijvoegen,
evenals de room. Verder laten inkoken.

De tomaten pellen en ontpitten en in kubusjes snijden. Bij de saus voegen.
Gehakte peterselie ondermengen. De saus afsmaken en indien nodig nog
bijkruiden.

Het vlees verdelen over 4 borden, overgieten met de saus. Opdienen met
frietjes of aardappel-puree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats