laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw met prei en surimi
  ingrediënten:
   

    2 sjalotjes
    boter
    4 kabeljauwmoten van ongeveer 175 gram elk
    3 dl witte wijn
    4 preiwitten
    4 surimi staafjes (fantasiekrab)
    2,5 dl room
    1 kfflp mosterd
    1 eierdooier
    1 el gehakte bieslook
    peper en zout
  bereiding:
    pel de sjalotten en snipper ze fijn
beboter een vuurvaste schotel
voeg er de sjalotsnippers en de witte wijn bij
kruid de kabeljauwmoten met peper en zout, leg ze in de vuurvaste schotel
dek af met aluminiumfolie
plaats in een oven van 180°C gedurende 15 à 20 minuten
controleer of de vis gaar is
maak de prei schoon en snij in julienne
smelt een nootje boter en stoof de prei gaar
breng op smaak met peper en zout
neem de kabeljauw uit de vuurvaste schotel en verwijder het vel en de graten
giet het viskookvocht in een kookpan en laat inkoken
voeg de room en de mosterd bij het viskookvocht en laat de saus indikken
breng op smaak met peper en zout
neem de pan van het vuur en roer er de eierdooiers en het bieslook onder
verdeel de prei over de 4 borden en schik er de kabeljauwmoten op
trek de krab in reepjes en verdeel deze over de vis
giet de saus over de vis en plaats de borden even onder de grill
serveer met gekookte aardappelen of hertoginnenaardappelen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats